• Vacature: Hardware Validatie Engineer

  Vacature – ’s-Hertogenbosch – Fulltime (vanaf 32 uur) – Electronic Heating Controls

 • Jouw uitdaging als Hardware Validatie Engineer

  Vanwege groei zoeken we jou! Jij wordt verantwoordelijk voor het testen en analyseren van prototypes, producten en systemen (incl. analyserapporten). Je doet en optimaliseert design reviews, component validatie, EMC-metingen en duurtesten. Vanuit de behoefte naar continue optimalisatie en innovatie lever je een belangrijke bijdrage aan onze interne productontwikkeling.

  Je staat in nauw contact met je collega's en klanten in zowel binnen- als buitenland.

  Taken en verantwoordelijkheden

  - Het vertalen van specificaties en normen naar testplannen t.b.v. verificatie en validatie

  - Het uitvoeren, optimaliseren (en waar nodig automatiseren) van deze testplannen en procedures

  - Het controleren en handhaven van kwaliteit, robuustheid en veiligheid voor onze producten en het schrijven en testen van ontwikkelingsdocumentatie

  - Hardware support voor nieuwe ontwikkeling en het verbeteren van bestaande ontwerpen en producten

   

  Samengevat komt het op neer dat jij moet weerleggen of het product goed functioneert, veilig en betrouwbaar is. Als er verbeteringen gemaakt kunnen of moeten worden draag je die aan.

   

  Doordat we embedded werken, zie je daadwerkelijk een tastbaar product. We hebben standaard besturingen die we op maat maken voor onze klanten door middel van configuratie en parameters (projecten van 2 maanden tot 1 jaar), maar ook totale maatwerkproducten (projecten van 2 tot 3 jaar).

   

  De producten gaan ruim 15 jaar mee en in deze periode leveren we support waardoor jij je eigen werk ook weer terug zult zien.

  Jouw Engineering collega’s

  Onze Engineering afdeling is verdeeld in 3 specialismen met elk zijn eigen teams:

  - Customer Software/Application

  - Core Software Development

  - Hardware Design and Validation

   

  Om alles georganiseerd te laten verlopen worden deze teams aangestuurd door ons Project Management team.

  Aangeboden

  Je gaat aan de slag op een afdeling met 18 engineers (waarvan 5 hardware engineers) die verdeeld zijn in kleine team van 2 tot 4 engineers.

  In een goede sfeer en met de nodige verantwoordelijkheid ga je werken aan een werkend, tastbaar product. Je hebt direct invloed op het resultaat. We zijn betrokken, gemotiveerd en krijgen de ruimte om te leren en initiatief te tonen, zodat we onze kennis uit kunnen breiden, ervaring op kunnen bouwen en tegelijkertijd ook bij kunnen dragen aan slimme, efficiënte en duurzame oplossingen. Onze medewerkers zijn namelijk de belangrijkste bouwstenen voor ons bedrijf.
   

  Ons bedrijf in ’s-Hertogenbosch is relatief klein (34 medewerkers) maar we zijn onderdeel van een grote internationale organisatie. Dit is voor ons een ideale combinatie. Je hebt veel contact met collega’s én klanten wereldwijd.

  Toekomst? Dit is uiteraard afhankelijk van jouw interesses en kwaliteiten, maar doorgroeien tot Teamleider is zeker mogelijk.

  Praktisch: Salaris is gebaseerd op opleiding en ervaring. We bieden o.a. een bonusregeling (afhankelijk van het bedrijfsresultaat) en een vast dienstverband.

  Waarom wil je juist bij ons werken?

  - Embedded werken levert een concreet eindproduct op. Je bent niet slechts een klein onderdeel van een groot, abstract project.

  - We zijn betrokken: dagelijks wandelen de meesten van ons samen onder lunchtijd, op vrijdags wordt er pizza besteld en met enige regelmaat organiseren we game nights (board games en online).

  - Flexibele arbeidsomstandigheden

  - Veel verantwoordelijkheid, vertrouwen en ruimte om te leren

  - Carrière kansen

  - Een klein bedrijf binnen een groot bedrijf (het beste van 2 werelden)

  De ideale Hardware Validatie Engineer

  Het belangrijkste is dat je een elektronica achtergrond hebt (bijv. middels een hbo of WO opleiding richting Embedded Electronics Engineering) en daardoor o.a. bekend bent met hardware verificatie, emc testen en duurtesten.

  Jouw vaardigheden

  Belangrijk is dat je nauwkeurig kunt valideren, procesmatig kunt werken en goed bent in producten helemaal uit te kammen. Je denkt mee met de klant, werkt graag samen en kunt gestructureerd werken. Verder ben je creatief (oplossingsgericht) en innovatief. Je bent vindingrijk, leergierig en in staat om zelfstandig te werken aan verschillende projecten.

 • Over Electronic Heating Controls

  Ons bedrijf  ontwikkelt en produceert elektronische besturingen voor duurzame verwarmings- en ventilatietoestellen, voor technologieën zoals warmtepompen, warmtenetten, warmteterugwinning en waterstof toepassingen.
  Electronic Heating Controls maakt deel uit van de ebm-papst Groep, de wereldmarktleider op het gebied van ventilatoren en motoren. Deze worden in vele takken van de industrie gebruikt, zoals ventilatie, koeling, verwarming, witgoed en automotive. Hiervoor werken meer dan 15.000 mensen wereldwijd samen in 29 fabrieken en 51 verkoopkantoren.