• Vacature: Embedded Software Engineer

  Vacature – ’s-Hertogenbosch – Fulltime (vanaf 32 uur) – Electronic Heating Controls

 • Jouw uitdaging als Medior/Senior Embedded Software Engineer

  Vanwege groei zoeken we jou! Het leuke aan deze baan is dat jij als spin in het web de elektronische besturingen voor verwarmings- en ventilatietoestellen tot leven brengt. Doordat we embedded werken, zie je daadwerkelijk een tastbaar product. We hebben standaard besturingen die we op maat maken voor onze klanten door middel van configuratie en parameters (projecten van 2 maanden tot 1 jaar), maar ook totale maatwerkproducten (projecten van 2 tot 3 jaar). De producten gaan ruim 15 jaar mee en in deze periode leveren we support waardoor jij je eigen werk ook weer terug zult zien.

   

  Je bent verantwoordelijk voor het hele proces (ontwerp t/m productie) en werkt nauw samen met jouw klanten over de hele wereld. Je ondersteunt de klant met de integratie van onze producten in hun apparaten. We werken in kleine, multidisciplinaire teams aan projecten om digitale elektronica met behulp van embedded software tot leven te wekken.

  Overige taken (om de baan wat concreter te maken)

  - Het opzetten van technische gedetailleerde ontwerpen, implementatie- en testdocumentatie

  - Testen uitvoeren op basis van specificaties en technisch ontwerp

  - Het integreren en bouwen van standaard software modules en het ondersteunen van validatie- en keuringsprocessen

  Jouw Engineering collega’s

  Onze Engineering afdeling is verdeeld in 3 specialismen met elk zijn eigen teams:

  - Customer Software/Application

  - Core Software Development

  - Hardware Design and Validation

   

  Om alles georganiseerd te laten verlopen worden deze teams aangestuurd door ons Project Management team.

  Aangeboden

  Je gaat aan de slag op de een afdeling met 18 engineers (waarvan 13 software engineers) die verdeeld zijn in kleine teams van 2 tot 4 engineers

  In een goede sfeer en met de nodige verantwoordelijkheid ga je werken aan een werkend, tastbaar product. Je hebt direct invloed op het resultaat. We zijn betrokken, gemotiveerd en krijgen de ruimte om te leren en initiatief te tonen, zodat we onze kennis uit kunnen breiden, ervaring op kunnen bouwen en tegelijkertijd ook bij kunnen dragen aan slimme, efficiënte en duurzame oplossingen. Onze medewerkers zijn namelijk de belangrijkste bouwstenen voor ons bedrijf.
   

  Ons bedrijf in ’s-Hertogenbosch is relatief klein (34 medewerkers) maar we zijn onderdeel van een grote internationale organisatie. Dit is voor ons een ideale combinatie. Je hebt veel contact met collega’s én klanten wereldwijd.

  Toekomst? Dit is uiteraard afhankelijk van jouw interesses en kwaliteiten, maar doorgroeien tot Teamleider is zeker mogelijk.

   

  Praktisch: gebaseerd op opleiding en ervaring. We bieden o.a. een bonusregeling (afhankelijk van het bedrijfsresultaat) en een vast dienstverband.

  Waarom wil je juist bij ons werken?

  - Embedded werken levert een concreet eindproduct op. Je bent niet slechts een klein onderdeel van een groot, abstract project.

  - We zijn betrokken: dagelijks wandelen de meesten van ons samen onder lunchtijd, op vrijdags wordt er pizza besteld en met enige regelmaat organiseren we game nights (board games en online).

  - Flexibele arbeidsomstandigheden

  - Veel verantwoordelijkheid, vertrouwen en ruimte om te leren

  - Carrière kansen

  - Een klein bedrijf binnen een groot bedrijf (het beste van 2 werelden)

  De ideale Embedded Software Engineer

  Je hebt programmeringskennis (in ieder geval C), kunt softwarestructuren opzetten. Wij ontwikkelen embedded besturingen die zich onderscheiden op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Hiervoor dien jij jouw eigen werk te kunnen valideren middels de juiste en correct uitgevoerde testen. Ervaring in een soortgelijke werkomgeving (bijv. verwarmingstechniek) of met dergelijke producten is gewenst.

  Als persoon ben je geïnteresseerd in techniek en vind je het leuk om met een tastbaar product bezig je te zijn. Je wilt niet alleen coderen, maar ook het resultaat zien. Je bent meer dan een programmeur en wilt ook graag dingen onderzoeken en proberen.

  Jouw vaardigheden

  Je denkt mee met de klant, werkt graag samen en kunt gestructureerd werken.

  Je hebt een sterk analytisch en abstract denkvermogen, waardoor je zowel maatwerk als generieke oplossingen kunt ontwikkelen. Je bent vindingrijk, leergierig en in staat om zelfstandig te werken aan verschillende projecten.

 • Over Electronic Heating Controls

  Ons bedrijf  ontwikkelt en produceert elektronische besturingen voor duurzame verwarmings- en ventilatietoestellen, voor technologieën zoals warmtepompen, warmtenetten, warmteterugwinning en waterstof toepassingen.
  Electronic Heating Controls maakt deel uit van de ebm-papst Groep, de wereldmarktleider op het gebied van ventilatoren en motoren. Deze worden in vele takken van de industrie gebruikt, zoals ventilatie, koeling, verwarming, witgoed en automotive. Hiervoor werken meer dan 15.000 mensen wereldwijd samen in 29 fabrieken en 51 verkoopkantoren.